Rotating Image

Nieuws


Landkaart Instappunten nog aantrekkelijker

De landkaart met kano-instappunten (menu Kanoroutes) is uitgebreid met kanoroutes. Dit zijn de kanoroutes die ook in de tabellen in het menu Kanoroutes staan. Je kunt nu in één oogopslag zien of een kanoroute beschikbaar is bij een instappunt, en de route daar meteen openen om te gebruiken.

De komende tijd worden meer kanoroutes toegevoegd, met name in het noorden zijn nog vele mooie kanoroutes toe te voegen.

 

 

 

Open Clubavond Kv De Futen

Vrijblijvend proberen of je kanoën leuk vindt?
Dat kan! Op de woensdagen 8 juni, 20 juli en 31 augustus 2022 is het Open Clubavond, verzamelen tussen 18.30 en 19.00 uur. Locatie Kanovereniging de Futen, Meerweg 56b, Kropswolde. Materiaal is aanwezig.

Neem voor de zekerheid droge kleding mee. Iedereen die kan zwemmen is welkom. Van te voren opgeven is niet nodig, maar wel fijn! App of bel voor meer info en/of aanmelden:
Ilse 06 – 29649364
website: www.kvdefuten.nl

KV Winsum lid van de TKBN

Kv Winsum lid TKBN

Per 1 juli 2022 sluit de Kv Winsum zich aan bij de TKBN. De vereniging is in 1987 opgericht en heeft haar clubgebouw aan het Winsumerdiep in Winsum. Het vaargebied ligt in de Groninger Maren, het Lauwersmeer en het Wad. Een hartelijk welkom aan de Kv Winsum als lid van de TKBN!

Instapcursus kajakvaren KVIJ

Vanaf 20 maart start KV De IJsselstreek met de Instapcursus kajakvaren 2022. De cursus is bedoeld voor iedereen die nog weinig tot geen kano-ervaring heeft.

Tijdens de cursus worden de eerste beginselen van het kanovaren geoefend. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende typen kano’s en peddels, de kano-uitrusting en veiligheid op het water.

Lees verder bij de Vaarkalender voor alle gegevens van deze cursus.

 

Marek Grabowski overleden

MarekKanovaarders die hebben deelgenomen aan de jaarlijkse kanotrektocht in Polen van KTW Chełmno, herinneren zich ongetwijfeld de sympathieke chauffeur van de vrachtwagen en manus van alles, Marek Grabowski. Vorig jaar vernamen wij dat hij een ernstige ziekte had. Helaas is hij op 10 februari 2022 op 50-jarige leeftijd overleden.

Uitstekende kanoverzekering

Ook dit jaar hebben leden met kanoschade baat gehad van de TKBN-kanoverzekering. Het is een zeer goedkope kanoverzekering met een wel zeer uitstekende dekking voor schade aan de kano. Een onderzoek onder verzekeraars wees uit dat een kanoverzekering nergens beter verkrijgbaar is dan via de TKBN. Op de website staan bij de kanoverzekering enkele reacties na afhandeling van schade.