Rotating Image

Tijdelijk rijbewijs 75-plussers en buitenlandse tochten

Vele vitale 75-plussers in ons land zijn dit jaar geconfronteerd met de gevolgen van de stagnatie bij het CBR m.b.t. de definitieve verlenging van het rijbewijs.

Aanvankelijk heeft de minister het rijbewijs voor 75+ verlengd tot december 2020, inmiddels tot juni 2021.

Wie plannen heeft om met de auto naar het buitenland te gaan en als 75-plusser in de procedure zit voor de verlenging van het rijbewijs, moet weten dat het tijdelijke rijbewijs dat het CBR verstrekt voor 2020, niet geldig is in het buitenland.
Met dit tijdelijk rijbewijs ben je in het buitenland (waarschijnlijk) ook niet verzekerd (raadpleeg je eigen verzekering) en het rijbewijs kan niet worden gebruikt als identificatiebewijs.

Heb je plannen om mee te doen aan de buitenlandtochten van de TKBN of aan andere buitenlandtochten die op de TKBN vaarkalender staan en rijd je zelf, of heb je een buitenlandse vakantie geboekt inclusief een huurauto, weet dat je dan bij het CBR om voorrang moet vragen opdat je het definitieve rijbewijs bijtijds ontvangt.

Tot slot: voor de deelnemers aan de TKBN Buitenlandtochten kan de bestaande onderlinge vervoersbemiddeling mogelijk ook een oplossing zijn.