Rotating Image

28.08.2020 - Opleidingsweekend Zeevaren (28, 29 en 30 augustus) - KVIJ

Body

We organiseren ook dit jaar weer een gezellig en leerzaam weekend voor beginnende en gevorderde grootwater kanovaarders. Jan, Nicolaas en Wout zijn de zeer ervaren kanovaarders die je zullen gaan begeleiden. De echte beginnende zeekajakkers maken op zaterdag, bij slecht weer, kennis met het Grevelingenmeer. Is de wind niet te hard dan wordt er geoefend in het kommetje bij Springersdiep. De oefeningen bestaan uit het varen in golvend water waarbij verschiilende peddeltechnieken worden behandeld. Reddings- en sleeptechnieken en eskimoteren komen ook aan bod. Zorg voor een goede uitrusting en conditie. Voor vragen kun je bij janakkerman84@gmail.com  terecht.

De overige [ervaren] deelnemers varen op zaterdag en zondag een tocht op zee of gaan brandingvaren. De gevorderde groep bestaat uit de iets meer ervaren beginnende grootwatervaarders en een aantal gevorderde  kajakkers met veel ervaring op groot water.

Kom je op vrijdagmiddag of zaterdag? Meestal hebben we een eerste bijeenkomst op vrijdagavond rond 20.00 uur. We bespreken dan alle zaken die te maken hebben met het weer, de indeling van de groepen en het dagprogramma. Kun je pas op zaterdagochtend erbij zijn, zorg dan dat je op tijd bent want we vertrekken vanaf de camping om 9.30 uur. Wordt er windkracht 5 of meer voorspeld dan kan het weekend helaas niet door gaan.

We kamperen op Minicamping Olden Hoeve, Elkerzeeseweg 46, 4322 NB Scharendijke. Zie http://www.campingoldenhoeve.nl Wil iedereen zich bij aankomst persoonlijk aanmelden en betalen bij de receptie van de camping.

Je kunt je bij Annette Spelt aanmelden via a.speltje@hotmail.com Geef dan ook meteen aan  met hoeveel personen en tenten of caravans je komt. Omdat wij 14 dagen van te voren bij Olden Hoeve moeten aangeven met hoeveel man we komen kun je je aanmelden tot 14 augustus

 Vorige pagina