Rotating Image

29.08.2021 - Rondje Breda - KV Breda

Body

Breda heeft als bijnaam “De parel van het zuiden”. U kunt zelf tijdens deze kanotocht ervaren of dit terecht is. We varen een tocht van 15 km over de singels van Breda met een uitstapje over de in ere herstelde meanders van de Bovenmark tot aan de stuw bij de Bieberg nabij Ulvenhout. Hier wordt een lunchpauze gehouden. Vervolgens varen we terug via de singels richting de Haven. Sinds de heropening van een stukje Mark in de oude haven is het centrum van Breda weer per kano bereikbaar. Dit biedt ons een goede mogelijkheid om het stadscentrum per boot en te voet  te verkennen. Hierna varen we verder om de tocht op het startpunt te kunnen afsluiten. Voor de aangemelde deelnemers is er een routekaartje met wetenswaardigheden over onze Parel beschikbaar. Bijzonderheid: je hebt een balpen nodig tijdens deze tocht. Niet vergeten dus!

We verzamelen om 10.00 uur voor Weerijssingel  44 in Breda. Om 10.30 uur is het vertrektijd. Aanmelden en informatie bij Gerard van der Heijden via gamjvdheijden@hetnet.nl of 06 1406 0579 (na 19.00 uur).

Aanrijroute: Op de A16 afslag 16 Breda West nemen. Rijd richting Breda Centrum (Verlengde Ettensebaan).  Deze gaat over in de Ettensebaan en daarna in de Vincent van Goghstraat. Na circa 4 km ga je vóór de brug rechtsaf. Dit is de Weerijssingel.  Ter hoogte van de Rembrandstraat bevindt zich huisnummer 44.

Tip: er zijn diverse campings in de buurt om er een gezellig weekend van te maken, bijvoorbeeld op Camping Liesbos  www.camping-liesbos.nl of Minicamping Hof van Overveld www.hofvanoverveld.nl

 

 Vorige pagina