Rotating Image

20.04.2021 - Midweeks varen op Gein en Gaasp - TKBN Toercommissie

Body

Een verrassend mooie en afwisselende tocht onder de rook van Amsterdam, door oud boerenland, langs oude plaatsjes, door nieuw aangelegde natuur, over de Gaasperplas, het Floriadepark en Gaasperdam.

We verzamelen rond 9.45 uur bij het Clubhuis van KV Gaasperplas. We varen over de Gaasperplas en door het Floriadepark naar de overdraagplek voor de Gaasp. Let op: stoplichten zijn maar kort groen! Op de Gaasp varen we richting Driemond en dan de  eerste vaart rechts, het Gein op. Dit prachtige riviertje varen we helemaal af, met een (drijf-)pauze bij het witte bruggetje en streekwinkel Anna Haen. In Abcoude gaan we na het smalle stukje rechtsaf de Angstel op, langs de Plus en over het Abcoudermeer. Daar hebben we de tweede pauze en dragen we de boten over naar De Hoge Dijk. Na dit natuurgebied hebben we een korte overdraging en belanden we op het onverwacht aantrekkelijk traject door Reigersbos en Gein, wat ons uiteindelijk terugbrengt bij de KVG. De tocht is 16 tot 19 km lang. Een kanokarretje is handig. Uiterlijk op zondag 18 april aanmelden bij Carla en Peter Maas via carlakvg@upcmail.nl of via de App 06 2952 8105.

Het startpunt Kanovereniging Gaasperplas, Langbroekpad 2, 1108 EA Amsterdam Zuidoost ligt op het schiereiland achter het hek samen met de Zeilvereniging “Gaasperplas”, voorbij de Drakenbootverenigingen “Concrete Dragons" en “Eerste Hollandse Drakenbootclub”. We hebben een paar parkeerplekken op ons terrein. Wordt het druk, dan na het afladen de auto op de P aan het begin van het schiereiland zetten, 150 m. terug.
Aanrijdroute: Vanaf de nieuw ondertunnelde A9 (= “Gaasperdammerweg”) neem je de afslag S112 Gaasperdam. Let op: voorsorteren voor tunnelingang. Volg op de grote rotonde S112 richting Gaasperdam, dan ga je langs de brandweerkazerne en bij verkeerslichten rechtdoor de Langbroekdreef op. Sla in een rechterbocht, linksaf de B-weg Langbroekpad op. Bestemmingsverkeer mag daar rijden! Dit is vlak voor de rotonde, mocht je de afslag gemist hebben.

 

 Vorige pagina