Rotating Image

Drenthe en Groningen zuidoost

Stremmingen

 • Onderhoud in het beheergebied van het Waterschap Hunze en Aa's.
  In de periode globaal van oktober 2020 tot maart 2021 wordt onderhoud gepleegd aan de sluizen en bruggen in het beheergebied van het waterschap. Het kan voorkomen dat een sluis of brug is gestremd, waarbij het niet altijd mogelijk is dat men kan omdragen. Bekende stremmingen zullen hier zoveel mogelijk worden vermeld.

 • Eexterveensche Verlaat, Grevelingskanaal t.h.v. Eexsterveenschekanaal; i.v.m. storing stremming van de sluis tot nader bericht.

 • Sluisbediening Waterschap Hunze en Aa's;
  wijziging t.o.v. de eerder genomen maatregelen i.v.m. het coronavirus:

  Waterschap Hunze en Aa’s versoepelt de bedieningstijden van de sluizen in haar beheergebied. Vanaf 30 mei worden de sluizen dagelijks bediend tussen 9:00 en 17:00 uur. Vanaf deze datum zijn ook de zelfbedieningssluizen met een sluissleutel te bedienen. Bij een storing is onze storingsdienst tevens dagelijks te bereiken tussen 9:00 en 17:00 uur.

  Uitzondering op bovenstaande bedieningstijden zijn de sluizen in het Oosterdiep en Westerdiepsterdallenkanaal. Deze sluizen worden vanaf dinsdag 2 juni dagelijks bediend tussen 9:00 en 17:00 uur. Daarnaast worden de sluizen in het Pekelderhoofddiep vanaf woensdag 3 juni bediend tussen 9:00 en 17:00 uur op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

  Het waterschap verzoekt recreatievaarders om de voorschriften van de Rijksoverheid betreffende COVID-19 in acht te nemen en aanwijzingen van de sluiswachters op te volgen.

  Informatie over het beheer van sluizen en bruggen is te vinden op vaarweginformatie.nl. Kijk voor meer informatie over vaarroutes, meren en jachthavens op varen.groningen.nl.

 

 • Knelpunten
  • nvt
 • Vaarverboden
  • nvt