Rotating Image

04.09.2021 - Vroege Biesboschtocht - TKBN Toercommissie

Body

Vaar mee en geniet tijdens het ontwaken van de Biesbosch. We gaan op zoek naar bevers, vis- en zeearenden. Ondertussen genieten we van de vele vogelgeluiden en de stilte die over het water hangt. We verzamelen om 5.30 uur en vertrekken uiterlijk om 6.00 uur vanaf de kanosteiger in de Aakvlaai. We varen een route van ongeveer 22 km over klein en groot water. Enige ervaring met varen op groter water in noodzakelijk.

De route in grote lijnen: Over de Spijkerboor, de Sloot van St Jan, het Middelste Gat van de Plomp, Keesjes Killeke, Middenveld, pauze op de Amaliahoeve, Gat van de Vloeien, Gat van de Slek, Biezengros, Buiten Kooigat, Gat van de Noorderklip oversteken, de Bevert in voor de tweede pauze en terug, de Ruigt oversteken, het slootje achter de Heenplaat door, Steurgat, Palingsloot en terug naar de Aakvlaai.

Kamperen in de buurt kan. Je moet het wel zelf regelen, bijvoorbeeld via www.campingdegeitenbrij.nl in Hank. De parkeerplaats vind je iets voorbij Jachthaven Vissershang. Gebruik als adres Vissershang 2 in Hank en rij daarna nog 150 meter door. Na de haakse bocht naar rechts kom je op het parkeerterrein. De steiger ligt 50 meter achter het dijkje aan je linkerhand. Aanmelden (uiterlijk op 28 augustus) bij Paul Knaapen via telefoon 0162-515401 (na 17.00 uur) of via e-mail pja.knaapen@casema.nl .

 

 Vorige pagina