Rotating Image

31.07.2021 - Cursus Riviervaren - KV Dorestad

Body

Kanovereniging Dorestad is verhuisd naar een prachtige locatie aan de Lek, even ten westen van Wijk bij Duurstede bij de steenfabriek de Bosscherwaarden. Veel van onze leden hadden nog niet veel ervaring met het varen op de rivier en daarom hebben we al een paar keer een cursus Lekvaren georganiseerd. Vandaag geven we deze cursus nogmaals.  TKBN-leden zijn hierbij van harte welkom. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor hen die al wat langer varen, maar de rivier nog wat spannend vinden. We beginnen op de kant met een stukje theorie en daarna gaan we het water op om het geleerde in de praktijk te brengen. We maken dan een tochtje van ongeveer anderhalf uur. Wat er aan bod komt is o.a. het volgende: stroming, golven, beroepsscheepvaart, recreatievaart, veerpont, kanaal kruisen en de keerstroom.

We beginnen om 13.00 uur bij ons clubhuis aan de Bosscherwaarden, Lekdijk West 28, Wijk bij Duurstede. Neem zelf wat warm drinken, eten, droge kleding (waterdicht verpakt), zwemvest en spatzeil mee en uiteraard een kajak met voldoende drijfvermogen. Na afloop kunnen we even napraten bij een drankje op ons grote terras en krijg je de theorie mee om deze thuis nog eens na te kunnen kijken. Geef je op bij anitablees@hotmail.com vóór vrijdag 30 juli.

Tip: kom je van ver, bezoek dan ’s morgens het mooie Wijk bij Duurstede, dit is zeker de moeite waard! Er is een goede parkeerplaats aan de stadshaven.

 Vorige pagina