Rotating Image

08.01.2022 - Oliebollentocht - TKBN Toercommissie

Body

Het nieuwe jaar begint traditioneel met de oliebollentocht. De tocht gaat vanaf IJsselstein over de Hollandse IJssel richting Montfoort. De rivier stroomt nauwelijks, met af en toe een bocht door polderland, hier en daar wat bebouwing, een boerderij, een kwekerij of een boomgaard. Na 9 km is in het centrum van Montfoort rechts na de brug een grasoever met kanosteiger. Aan de overzijde ligt het oude stadscentrum met op de hoek bij de brug een restaurant en verderop in de straat is een café. Met een beetje geluk staat ook de viskraam met warme gebakken vis 150 meter terug langs het water opgesteld.  Hier pauzeren we, waarna we dezelfde route terugvaren. Na afloop van deze tocht zijn de deelnemers van harte welkom op de gezellige nieuwjaarsreceptie bij KVIJ, beroemd om de heerlijke versgebakken oliebollen.

De tocht is goed te doen voor iedereen die al minimaal één seizoen geregeld vaart. De tochtlengte is 18 km. Afladen om 10.30 uur, vertrek om 11.00 uur, terug in IJsselstein om ongeveer 15.30 uur.

Neem een kanokarretje mee. De parkeerplaats in IJsselstein ligt op 100m vanaf de waterkant.

Startpunt: KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ  IJsselstein. Aanmelden bij Jaap Ruiter via vaarkalender@tkbn.nl uiterlijk op woensdag 5 januari. Op de dag zelf is hij bereikbaar via 06 1328 6160.

 

 Vorige pagina