Rotating Image

25.05.2022 - Internationale Kamper Kano Kampeer Klassieker (25 t/m 29 mei) - KV Schonenvaarder

Body

De achtste editie van deze vierdaagse kano trektocht wordt heel anders dan je gewend bent en anders dan eerder is aangekondigd. Deze wijziging is van tijdelijke aard en komt omdat het terrein van Kv Skonenvaarder “op de schop” gaat. Kamperen is daardoor nu onmogelijk en starten een hele uitdaging. Jammer dat het bij de vereniging niet lukt, maar het geeft ook kansen om eens heel iets anders te doen. In de afgelopen zeven keer dat de 4K heeft plaatsgevonden gingen we de eerste zes keren door de Roggebotluis en vervolgens over Vossemeer en Ketelmeer. Groot water dus. De laatste keer was het Reevediep klaar en gingen we door Scheeresluis en over de IJssel. Stomend water dus. Daardoor is er al wat variatie geweest in de route. Dit jaar gaat het geheel anders zijn met meer variatie en meer mogelijkheden.
We starten in Vollenhove en trekken daar vandaan door Westelijke De Wieden via Blokzijl naar de Weerribben. Vanuit Ossenzijl hebben we vier alternatieven voor de tweede dag. De derde dag gaat het door Weerribben en Oostelijke Wieden over Giethoorn of Dwarsgracht naar Belt-Schutsloot. Op de zondag vaar je nog een rondje Zuidelijke Wieden en Zwarte Water terug naar Vollenhove. De kortste route is 75 kilometer in vier dagen, maar je kunt de dagtochten inrichten naar eigen wens.
Volgend jaar is het terrein van Skonenvaarder weer helemaal top en zal de start waarschijnlijk weer daar zijn. Maak dus gebruik van deze unieke kans en ga mee met de achtste Internationale Kamper Kano Kampeer Klassieker.

 

De deelname bedraagt € 50,00 voor leden van TKBN, WSV of Peddelpraat. Voor niet-leden is het € 60,00. Dit is inclusief de kampeerkosten. Je bagage neem je zelf mee in de boot. Aanmelden doe je tot 15 mei op toertocht4k@hotmail.com. Betalen doe je vervolgens op NL04 INGB 0007 3251 94 t.n.v. Skonenvaarder o.v.v. 4K, naam en lidnummer. Ontvangst van de betaling geldt als definitieve inschrijving. Ongeveer een week voor de start ontvangen de deelnemers uitgebreide schriftelijke informatie over de route en over horeca, winkels, campings en bezienswaardigheden op en bij de route.

 

 Vorige pagina