Rotating Image

12.06.2022 - Finistere (12 t/m 17 juni & 19 t/m 24 juni) - Team Breizh

Body

De dynamiek en sensatie van varen in de tidalrace van Raz de Sein. Voel de energie en kracht van de golven op het strand van Baie des Trespasses. Snel beslissen! Snel handelen! Tijdens het rockhoppen knalt de adrenaline door je lijf, zoals de zee tegen de rotsen slaat. Ervaar de imposante en rustgevende deining van de Atlantische Oceaan.

Bretagne is met haar prachtige rotskust een uitdagend vaargebied voor zeekajakvaarders. We nemen je mee naar het gebied rondom la Pointe du Raz. Dit is de meest westelijk kaap in het departement Finistere. Door onze jarenlange ervaring met groepen in dit gebied kennen wij de mooiste plekjes. Spelenderwijs en in kleine groepjes ervaar je het varen bij rotskusten en op de Atlantische oceaan.

We verblijven op camping La Baie in het dorpje Lescleden, nabij Audierne in het departement Finistere. Vanaf ons basiskamp maken we dagtochten. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag de mooiste tocht uit te kiezen die het weer en/of het getij mogelijk maakt. Op het programma staan de beroemde Raz de Sein tidal race en de oversteek naar de eilandgroep Ile de Sein. Aankomst is in de loop van zaterdag, de eerste vaardag is zondag. Op vrijdagavond sluiten we de week af met een gezamenlijk diner. Deze kanoweek staat open voor gevorderde (G) zeekanovaarders die graag de Bretonse kust willen leren kennen, maar die in rotsige kustgebieden nog niet veel ervaring hebben opgedaan. Het bezit van het diploma ‘Zeevaardigheid’ is een pré en je vindt het varen in golven en branding leuk. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht om de dagelijkse afstanden (ongeveer 20 km) af te kunnen leggen. De tochtleiding is in handen van Walter Noort en Arnold Kuiter. De kosten bedragen € 350 p.p. Dit is inclusief organisatie en verblijf (eigen tent). De reiskosten en maaltijden zijn voor rekening van de deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 4; het maximaal aantal deelnemers is 8 per week. Uiteraard houden we de lokaal geldende Covid-19 maatregelen in acht. In het geval deze week geen doorgang kan vinden, volgt restitutie. Nieuwsgierig geworden? Stuur voor meer informatie en een inschrijfformulier een mail naar zeekajakken.in.bretagne@gmail.com of bel met Walter op tel. 06 4840 2697.

 

 Vorige pagina