Rotating Image

14.05.2022 - Duivenvoordentocht - TKBN Toercommissie

Body

Een nieuwe route op de vaarkalender! Samen met leden van KV De Sprinters varen we de kasteel Duivenvoordentocht. Deze tocht is 28 km lang en start vanaf het terrein van de kanovereniging aan de Aziëweg 30 te Zoetermeer. De tocht kan ook gestart worden vanaf het windsurfstrand bij het verste punt van parkeerplaats Pijlkruid van het recreatiegebied Vlietland, Rietpolderweg 7, Leidschendam. Dan is de tocht 14 km lang.

Vanaf Zoetermeer varen we door het poldergebied naar het recreatiegebied Vlietland. We houden daar een korte stop zodat de deelnemers van de korte route zich bij de groep kunnen aansluiten. We vervolgen onze weg over de Vliet en varen dan de sloot op die ons naar het kasteel brengt. Daar varen door het landgoed om achter langs Voorschoten naar Leiden te varen. Via de Oude Rijn en de Vliet keren we weer terug op Vlietland. We laten hier de deelnemers van de korte tocht achter en varen vervolgens terug naar de kanovereniging. De tocht geeft ons inzicht in het polderlandschap dat begint achter de duinen en een onderdeel vormt van het Groene Hart van Nederland. We varen hier enkele meters onder de zeespiegel. Door middel van sloten, kanalen, molens en gemalen wordt het water afgevoerd naar zee. Op de Vliet en de Oude Rijn varen bij mooi weer veel sloepen. Daarom is het dragen van spatzeil en zwemvest verplicht op dit water.

Vertrek vanaf de kano vereniging om 09.00 uur. Geparkeerd kan worden op P1 nabij de kano vereniging. Vertrek vanaf Vlietland om 10.30 uur. Opgeven voor deze tocht kan tot dinsdag 10 mei bij Alfred Lohman via alfred.lohman@kpnmail.nl . Op de dag zelf is hij bereikbaar op tel. 06 5168 7657.

 

 Vorige pagina