Rotating Image

Groot water en zee

Zeekanoën is niet voor beginners. Voordat je op zee gaat moet je al goed kunnen kanoën. Zeekajakvaren doe je ook nooit in je eentje, het is een groepsactiviteit: alleen zó waarborg je met elkaar de veiligheid. Én het is belangrijk dat je de goede uitrusting hebt en een goede lichamelijke conditie. Alles draait om de veiligheid. Zeekajakvaren houdt ook in dat je beseft dat je meer risico loopt dan bij het kanoën op klein binnenwater en dat je dit risico ook accepteert. De TKBN heeft op de vaarkalender steeds meer activiteiten voor zeevaren, variërend van tochten voor beginners tot meerdaagse zeetochten. Toertochten wel te verstaan, op zee maak je er géén race van, de vaarleiding zorgt dat de groep bij elkaar blijft.

Op zee

Wil je leren zeekanoën dan zijn er in ons land diverse organisaties die dat aanbieden. Maar je kunt ook uitstekend terecht bij een van onze kanoverenigingen, waar veel ervaring is op alle terreinen van de kanosport. Weet dat veel van onze kanoverenigingen op zee varen en over alle kennis beschikken om jou veilig en verantwoord te leren zeekajakken. Daarbij komt dat een zeeopleiding bij de meeste organisaties commercieel van opzet zijn en een veelvoud kosten van het lidmaatschap van een kanovereniging. Dus in plaats van een zeeweek bij een zeekanoschool kun je voor een fractie van de kosten een jaar lid zijn en ervaring opdoen bij een kanovereniging.

De TKBN groeit, steeds meer kanoverenigingen sluiten zich bij de TKBN aan. Het aantal mogelijkheden voor zeekajakken neemt daardoor ook toe. In de afgelopen tien jaar is het aantal verenigingen bij de TKBN verdubbeld.  Het aanbod aan tochten op grootwater is daardoor bij de TKBN sterk toegenomen. Extra aantrekkelijk is dat de TKBN een goede kanoverzekering heeft die ook dekking biedt voor zeevaren. Interessant nieuws over het zeevaren vind je ook bij Wadvaren .