Rotating Image

Groot water en zee

Zeekajakvaren is geen activiteit voor beginners. Voordat je op zee gaat moet je al goed kunnen kanoën. Zeekajakvaren doe je ook nooit in je eentje, het is een groepsactiviteit: alleen zó waarborg je met elkaar de veiligheid. Én het is belangrijk dat je de goede uitrusting hebt en een goede lichamelijke conditie. Alles draait om de veiligheid. Zeekajakvaren houdt ook in dat je beseft dat je meer risico loopt dan bij het kanoën op klein binnenwater en dat je dit risico ook accepteert. De TKBN heeft op de vaarkalender steeds meer activiteiten voor zeevaren, variërend van tochten voor beginners tot meerdaagse zeetochten. Toertochten wel te verstaan, op zee maak je er géén race van, de vaarleiding zorgt dat de groep bij elkaar blijft.

Op zee

Wil je leren zeekanoën dan zijn er in ons land diverse zeekanoscholen. Maar je hoeft niet naar een kanoschool om het te leren: bij veel kanoverenigingen leren de ervaren leden de nieuwelingen de kneepjes van het vak. Weet dat veel van onze kanoverenigingen op zee varen en over alle kennis beschikken om jou veilig en verantwoord te leren zeekajakken.

De TKBN groeit, steeds meer kanoverenigingen sluiten zich bij de TKBN aan. Het aantal mogelijkheden voor zeekajakken neemt daardoor ook toe. Vorig jaar kwamen er weer drie verenigingen bij en het aantal grootwatertochten bij de TKBN nam met een sprong toe. Extra aantrekkelijk is dat de TKBN een goede kanoverzekering heeft die ook dekking biedt voor zeevaren. Interessant nieuws over het zeevaren vind je ook bij Wadvaren