Rotating Image

08.06.2018 - Buitenlandtrektocht op Werse, Ems en Hase (8 t/m 17 juni) - TKBN Toercommissie

Body

Onder het motto “Back To Basic” wordt dit jaar een trektocht aangeboden die iets anders van opzet is dan je de afgelopen jaren van ons gewend bent. Dit jaar is de groep kleiner (maximaal 15 tentjes) en er rijdt geen busje mee dat een deel van de bagage voor je vervoert. Hierdoor wordt de tocht wellicht iets zwaarder maar ook aanzienlijk goedkoper. We varen afstanden van 23 tot 35 km per dag. In totaal komen we aan ruim 193 km in 7 vaardagen. Het is over het algemeen licht stromend water. We moeten deze week 6 keer omdragen bij een stuw en kunnen 4 keer van zelfbedieningssluizen gebruik maken. Op de Ems bevaren we de oude rivierloop. Varen op het grote en saaie naastgelegen kanaal blijft beperkt tot 3 km in totaal. We verzamelen dit jaar op vrijdagmiddag op een camping in een buitenwijk van Münster, Duitsland, hemelsbreed zo’n 150 km oostelijk van Arnhem. Meteen al op zaterdagochtend starten we op het erg mooie en ongerepte riviertje De Werse. Na 15 km mondt dit watertje uit in de Ems. Deze rivier volgen we een aantal dagen waarbij we overnachten in Greven, Emsdetten, Salzbergen, Lingen en Meppen. Op donderdagochtend reizen we per trein en bus terug naar Münster om de auto’s op te halen. Daarmee rijden we naar Meppen terug om passagiers en spullen op te pikken.  We rijden vervolgens door naar Haselünne waar we onze tenten weer opzetten. Op vrijdag en zaterdag varen we 2 etappes op de Hase, eerst van Löningen naar Haselünne en vervolgens door naar (opnieuw) Meppen waar we onze tocht beëindigen zoals altijd; met een gezellige en uitgebreide gezamenlijke maaltijd. Op zondag halen we de laatste auto’s nog even op uit Haselünne waarna iedereen terug naar huis kan gaan. Aansluiten bij het vaste kamp van de TKBN dat vanaf 15 juni onder Berlijn plaatsvindt is wellicht ook mogelijk.

Inlichtingen en/of een aanmeldformulier opvragen voor deze trektocht kan bij Jaap Ruiter via vaarkalender @ tkbn.nl of tel 0345 47 35 96. De kosten bedragen €  130 tot € 150 per persoon en is afhankelijk van het totale aantal deelnemers.

Bij voldoende belangstelling wordt er op 14 april een informatiedag georganiseerd in Krommenie bij KV Jason voor iedereen die belangstelling heeft voor deze tocht. 

 

 Vorige pagina