Rotating Image

15.06.2018 - TKBN Buitenlandkamp Prieros (15 t/m 23 juni) - TKBN Toercommissie

Body

Dit jaar houden we een vast kanokamp vanaf een eenvoudige camping langs de rivier de Dahme in Prieros, ten zuidoosten van Berlijn. Prieros ligt midden in een waterrijk gebied bestaande uit rivieren, kleine meertjes, doorgangen en grotere meren, afgewisseld door bosgebieden en agrarisch land. In de directe omgeving zijn alleen kleinere plaatsjes. De camping is een eenvoudig kampeerterrein, dat direct aan de Dahme ligt. Voor campers en caravans is er een apart veld. De camping grenst aan het bos en is rustig gelegen. In het dorp zijn enkele winkels en in de nabije omgeving zijn meerdere restaurants. Wij ontvangen de deelnemers vanaf de vrijdagmiddag. In tegenstelling tot de trektochten zoals we die vaak hebben gehouden is er geen bagagebusje en vaar je deze week met alleen dag bagage in de kano. Dus geen gesjouw met zwaarbeladen kano's.

 

Vanuit de camping maken we dagtochten over de vele wateren in de omgeving. Enkele keren rijden we met de auto's naar een startpunt om mooie maar iets verder weg gelegen wateren te varen. De dagtrajecten variëren in afstand van 24 tot 35 km en zijn steeds heen en weer gaand tenzij er te veel stroming staat. Dan pendelen we. Het vaarprogramma biedt zo de mogelijkheid om in je eigen tempo te varen en de tochtlengten naar eigen wens aan te passen. Af en toe komen we een sluisje tegen, enkelen zijn zelfbediening. Enkele dagtrajecten behoren tot de Märkische Umfahrt. Wie mee geweest is tijdens de trektocht op de Spree heeft toen op de laatste 2 dagen ook een stuk van deze route gevaren. Er staat elke dag een tocht op de planning maar naar wens of behoefte kan een rustdag worden gehouden. Op de laatste dag, vrijdag, is er 's avonds de gezamenlijke slotmaaltijd. Op zaterdag rijden we weer naar huis.

 

Overnachten doe je in de eigen kampeermiddel. Je zorgt zelf voor je inkopen en maaltijden. De tocht wordt in Prieros afgesloten met een gezamenlijke maaltijd welke bij de deelnemersprijs is inbegrepen. Elke deelnemer ontvangt ruim voor aanvang een boekje op A5 formaat met daarin de volledige tochtbeschrijvingen, campinginformatie, tips en wetenswaardigheden.

 

Omdat we niet uitgaan van alleen trekkerstentjes hangen de kosten af van welk kampeermiddel je hebt. Daarom rekenen we met een basisprijs die uitgaat van trekkerstentjes en toeslagen voor grotere kampeermiddelen. De basisprijs wordt definitief vastgesteld op de informatiedag (is op 14 april) als we weten door hoeveel deelnemers de vaste kosten gedeeld kunnen worden. Dit basisbedrag zal liggen tussen 160 euro (36 deelnemers) en 185 euro (18 deelnemers). De toeslagen voor andere kampeermiddelen voor de hele week bedragen: middelgrote tent 8 euro, grote tent 16 euro, camper 28 euro, caravan 40 euro. Of er stroomaansluiting is en het tarief daarvan is op dit moment nog niet bekend. Huisdier 24 euro. Wij zijn voor het tarief van tenten afhankelijk van wat de camping klein, middel en groot noemt, zodat we ter plaatse wellicht met de tentkampeerders enige verrekening moeten maken.

 

Aanmelden kan vanaf heden. Je stuurt eerst een mailtje naar vaarkalender @ tkbn.nl . Je krijgt een aanmeldformulier en de deelname voorwaarden van ons toegestuurd. Ga je hiermee akkoord dan stuur je het formulier ingevuld naar ons terug en je betaalt € 35,00 aan. Daarna is je reservering definitief geworden. Op zaterdag 14 april is er een informatiebijeenkomst die we houden bij KV Jason in Krommenie. Dan laten we je ook weten wat de definitieve prijs wordt. De tocht is in voorbereiding bij Hans Gaillard en Charles Füss.

 

 Vorige pagina