Rotating Image

28.07.2018 - 58e trektocht in Polen op Drweca en Wisla (28 juli t/m 11 aug.) - KTW Chelmno

Body

De kanoclub KTW Chelmno is gehuisvest op een voormalig kazerneterrein aan de rand van de oude binnenstad. Op 500 m afstand ben je op het centrale marktplein met terrasjes en winkels in de straten rondom. De afkorting KTW staat voor Klub Toeristische Watersport.  De buitenlandse deelnemers mogen al een dag eerder aankomen, dus op vrijdag 27 juli, en na afloop van de tocht nog een nacht blijven kamperen op de kazerne, zodat je zondag 12 augustus uitgerust kunt beginnen aan de thuisreis.

 

Tijdens de tocht vervoert KTW Chelmno alle bagage en kookt dagelijks voor het hele kamp. Er is elke dag koffie, thee, kokend heet en koud water. Je zorgt zelf voor je ontbijt en lunch, inkopen doe je onderweg: brood, fruit, beleg, drank enz. En je kunt ook op de vrijdag van aankomst boodschappen doen in het stadje. De dichtsbij zijnde supermarkt zit rechtsaf de kazernepoort uit en dan beneden in de straat links. Tijdens de tocht staat je auto op het goed bewaakte kazerneterrein in Chelmno.

De deelnameprijs is € 200 (per volwassene) en dat is inclusief dagelijks een warme maaltijd, bagagevervoer, kamperen en tochtorganisatie. Je krijgt er iets bijzonders voor: natuur, cultuur, gastvrijheid, soms een ontvangsten met muziek of koor, of een rondleiding in een stad of kasteel. Taal is geen probleem, met Duits of Engels kom je hier een eind.

 

Informatie en inschrijving

De TKBN heeft een uitgebreid informatief boekje over deze tocht. Het bevat de historie van Polen, landschap, plaatsen in de streek, aanrijroute, afwijkende verkeersregels, brandstof tanken, Pools geld pinnen, campings tijdens de tocht en voor de heen en terugreis, uitrusting, vaarroute, waar winkels zijn, een woordenlijstje inclusief hoe je het uitspreekt, en sfeerverhalen over de tocht in voorgaande jaren; in totaal 52 pagina’s op A5 formaat in kleur. Het boekje kost €9,00 en €11,00 inclusief de verzendkosten. Meer informatie over de tocht en de bestelwijze van het boekje kun je opvragen bij vaarkalender @ tkbn.nl.

 

De tocht van dag tot dag

Dag 1. Feestelijke opening; daarna per bus naar het meer van Parteczyny.

Dag 2. Korte dagtocht over de meren bij Parteczyny, 14 km.

Dag 3. Van Parteczyny via meren en doorgangen naar Bachotek, 15 km.

Dag 4. Dagtocht via meren en doorgangen bij Bachotek, max 26 km.

Dag 5. Van Bachotek naar de stad Brodnica, 19 km.

Dag 6. Rustdag bij Brodnica.

Dag 7. Van Brodnica over de Drweca naar Pusta Dabrówka, pauze, dan door naar het stadje Golub Dobrzyn, 48 km.

Dag 8. Rustdag bij Golub Dobrzyn.

Dag 9. Van Golub Dobrzyn naar Elgiszewo, 20 km.

Dag 10. Rustdag in Elgiszewo.

Dag 11. Van Elgiszewo naar Lubicz, pauze, daarna op de Wisla tot Torun, totaal 38 km.

Dag 12. Rustdag bij Torun, de mooie stad bezoeken.

Dag 13. Van Torun over de Wisla naar Solec Kujawski, 27 km.

Dag 14. Rustdag in Solec Kujawski.

Dag 15. Van Solec Kujawski naar Chelmno, 45 km. Na afloop op de kazerne afsluiting van de tocht.

De totale vaarafstand is 252 km, verdeeld over 9 vaardagen, dat is gemiddeld 28 km per vaardag. De langere trajecten zijn op vlot stromend water, je vaart er sneller dan je denkt. Zo vaar je de tocht op dag 7 met de lange middagpauze mee binnen 7 uur en de laatste dagtocht op de Wisla binnen de 5 uur.

 

Praktische zaken

Op www.ktwc.pl staat de tocht aangekondigd in het Pools. De deelnamekosten hoef je niet vooraf over te maken, maar kun je gewoon contant in euro’s betalen na aankomst bij de club op de kazerne in Chelmno.  Je kunt je via de TKBN opgeven voor deze tocht, waarna wij zorgen voor de aanmelding in Polen. Maar je kunt je ook zelf aanmelden voor de tocht per email bij ktwchelmno @ onet.eu . Vraag dan een Nederlandstalig inschrijfformulier met alle tochtgegevens op bij vaarkalender @ tkbn.nl

 

 Vorige pagina