Rotating Image

23.06.2018 Wildwaterweekend Arras (Frankrijk) (23 en 24 juni) - TKBN WWcommissie

Body

 

Kanovaren op een wildwaterbaan in Frankrijk. Net over de grens bij Lille ligt onder de rook van Arras bij het plaatsje St.Laurant Blangy een mooie wildwaterbaanDe TKBN heeft deze wildwaterbaan zowel op zaterdag als op zondag gedurende 2 opeenvolgende uren voor eigen gebruik besproken. De wildwaterbaan wordt gevoed door het riviertje La Scarpe. Het rivierwater wordt door middel van pompen naar een hoger bassin gebracht waarna de wildwaterbaan met een regelbare schuif van meer of minder water wordt voorzien tot een  ww klasse 3. Het complex van de wildwaterbaan is op een eilandje gebouwd met aan de ene zijde de wildwaterbaan en aan de andere zijde de Scarpe. Als je de wildwaterbaan bent afgevaren kom je vanzelf op de Scarpe waarop je dan terug kunt varen naar het begin van de baan. Met een transportband word je  in je kano omhoog gebracht waarna je opnieuw van start kunt gaan.

Naast de wildwaterbaan ligt een simpel terreintje waar we kamperen. Het terreintje is ook bereikbaar voor caravans. Het centrum van Arras is gemakkelijk lopend te bereiken zodat de auto dit weekend verder kan blijven staan. Het is de bedoeling dat we op zaterdagochtend arriveren op het kampeerterreintje. De reisafstand vanuit de Randstad naar Arras is ongeveer 290 km. We carpoolen zo veel mogelijk en uiteraard delen de inzittenden de vervoerskosten. Er is ter plaatse een wildwaterkajak met uitrusting te huur voor € 18,- per dag indien je zelf geen materiaal hebt.

De geraamde kosten zijn € 25,- per persoon voor twee dagen varen, gebaseerd op een deelname van 20 personen en gebaseerd op 3 draaiende pompen. Een extra pomp inzetten geeft een meerprijs van € 13,00 per uur (te delen door het aantal deelnemers).  Er kunnen maximaal 6 pompen draaien. De campingkosten zijn rond de € 5,-  per persoon per nacht. Er zijn ook 6 kamers te huur met elk  3 bedden voor € 36,- per nacht.

Wil je mee met dit weekend? Geef je dan op voor 10 juni zodat we de baan kunnen reserveren. Aanmelden doe je bij Erik Koevoets, tel. 010-5299125 of Johan Kemper, tel. 0182-616192. Aanmelden per e-mail kan via wildwater @ tkbn.nl. Na aanmelding en betaling krijg je de verdere gegevens toegestuurd. Let wel, je opgave moet binnen zijn voor 10 juni hierna wordt het € 30,- pp.

De deelnamekosten maak je over naar rekening NL 78 INGB 0003054019 op naam van de T.K.B.N.  onder vermelding van  ARRAS.

 

 

 Vorige pagina