Rotating Image

08.08.2019 - Oude Dorpentocht - KV De Goudse Peddel

Body

Een tocht door het Reeuwijkse boerenland. Deze tocht voert langs een oude kanoroute die recentelijk door leden van De Goudse Peddel volledig is vernieuwd en gerenoveerd met nieuwe steigers, route aanduidingen, et cetera. De oude dorpen zijn ontstaan tussen 1100 en1300 door ontginning van het ongerepte veenlandschap. We kanoën  door dit eeuwenoude ontginningslandschap, door oude dorpjes en langs veenweiden waarvan  de historie teruggaat naar de 13e eeuw toen het gebied veranderende door het afgraven van het veen. Hierdoor ontstonden er diepe laaggelegen polders waar nu een variëteit aan weidevogels te zien is . We passeren enkele duikers die gebruikt worden door vleermuizen om van het ene naar het andere gebied te komen.

We varen op karakteristieke veenstroompjes die nog altijd goed herkenbaar zijn aan hun kronkelige waterloop. Langs deze oude veenstroompjes zijn nog tal van oude boerenbedrijven gevestigd. Op de route zijn tal van lage boerenbruggen te passeren. Deze zijn allen passeerbaar, wel moeten we enkele malen klunen maar daar zijn overdraag steigers aanwezig. Een kanokarretje is niet nodig .

Instapplaats is in Reeuwijk- Brug aan de Kon. Wilhelminastraat, bij het informatie paneel achter het oude gemeentehuis. Hier is ook parkeerruimte aanwezig. De lengte van de tocht is circa 18 km.  

Meld je uiterlijk op 6 augustus aan via varenindeweek@degoudsepeddel.nl en je krijgt een bevestiging met de laatste details terug.

 

 Vorige pagina