Rotating Image

12.06.2019 - Buitenlandtrektocht Elbe (12 t/m 23 juni) - TKBN Toercommissie

Body

Deze tocht is al volgeboekt.

 

Een trektocht met veel tijd en aandacht voor cultuur en natuur op en langs de Elbe vanaf Schmilka naar Wittenberg. Dat is wat we van plan zijn om je in 2019 aan te bieden. Daarom trekken we dit jaar bijna 2 weken uit voor de jaarlijkse TKBN trektocht in het buitenland. We verzamelen op dinsdagavond op het terrein van de Verein für Kanusport Dresden. De volgende dag reizen we door tot Schmilka waar de Elbe vanuit Tsjechië Duitsland instroomt. Hier starten we onze trektocht met een tocht langs de Sächsische Schweiz, een spectaculair middelgebergte. We passeren de ruïne van de vesting Königstein en de Bastei waarna we aanmeren in Stadt Wehlen om hier te overnachten bij de KV. De volgende dag trekken we de wandelschoenen aan voor een stevige tocht naar de Bastei boven op de toppen van het gebergte. Op vrijdag varen we verder door naar (opnieuw) VK Dresden. Onderweg bezoeken we het prachtige paleis Pilnitz en haar mooie tuinen. Op zaterdag pakken we de tram naar het oude en nieuwe centrum van Dresden. Na een gezamenlijke rondleiding is er alle ruimte om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen, te winkelen of wat je maar wilt. Op zondag worden de auto’s vooruit gebracht naar het eindpunt van de trektocht waarna we vanaf maandag elke dag een etappe zullen peddelen. We overnachten daarbij in Radebeul, Meissen (wereldberoemd porselein en kasteel), Mühlberg, Torgau (burcht en middeleeuwse binnenstad), Elster en (Lutherstad) Wittenberg. We varen 12 tot 45 km per dag, 209 km in totaal en overnachten steeds bij kano- en roeiverenigingen. Er is ruim voldoende tijd om onderweg de mooiste steden te bezoeken. Op zaterdag 22 juni sluiten we af met de traditionele gezamenlijke maaltijd waarna iedereen op zondagochtend uitgerust kan vertrekken.

De Elbe is een grote, brede rivier met enige beroepsvaart. De waterstand kan er enorm verschillen. Dat beïnvloed de stroomsnelheid maar ook de moeilijkheidsgraad van het varen op deze rivier. Het is daarom geen tocht voor beginnende kanovaarders.

Aanmelden voor deze tocht kan via vaarkalender @ tkbn.nl . Je kunt ook eerst Jaap Ruiter bellen op tel 0345 473 596 voor meer info. Je ontvangt een inschrijfformulier. Na het insturen van het formulier en het aanbetalen van € 25,00 ligt je reservering vast. Er is plaats voor maximaal 20 tentjes. De tocht gaat rond de € 220 pp kosten.  Op 6 april is er een voorlichtingsbijeenkomst. Dan weten we ook ongeveer hoeveel mensen en tentjes er mee gaan en wordt de prijs definitief vastgesteld. Er is geen walploeg dus alle bagage moet je in je eigen boot meenemen.

 

 Vorige pagina