Rotating Image

17.05.2019 - TKBN Buitenlandkamp Marais Poitevin (17 t/m 25 mei) - TKBN Toercommissie

Body

Deze tocht is al volgeboekt.

 

Dit jaar houden we een vast kanokamp in het Marais Poitevin, gelegen tussen La Rochelle en Niort, ten zuiden van Nantes in Frankrijk. Het Marais Poitevin kun je de Franse tegenhanger noemen van het Spreewald in Duitsland. Ook hier gaat het om een waterrijk gebied van slootjes, vaarten en kleinere rivieren in een bosrijke omgeving. Je vaart door groene tunnels, afgewisseld door dorpjes en agrarisch gebied. Er is bootjesverhuur en er zijn rondvaarten met een soort gondels. De Fransen noemen dit gebied La Venise Verte, het Groene Venetië. Je kunt er ook prima wandelen en fietsen. De TKBN is hier in het verleden vaker geweest met een vast kamp.

 

De planning dit jaar is vroeg, dat komt door de late Hemelvaart en Pinksteren. Je kunt na ons kamp dus nog meedoen aan alle andere kampen die de TKBN biedt. De temperatuur in mei is in de Marais gemiddeld 20 graden. Er valt gemiddeld in de tweede helft van mei 30 mm regen, meestal om de dag 2 mm. Het is er niet voor niets aangenaam groen. De reisafstand is circa 1000 km vanaf Utrecht, reken dus op 1 à 2 dagen heen- en terugreis.

 

De camping is eenvoudig en rustig gelegen. Overnachten doe je er in je eigen kampeermiddel. Je zorgt zelf voor je inkopen en maaltijden.  In het nabije dorp Arcais is een winkel en er zijn restaurants. Vanaf zaterdag is er elke dag een tocht over de vele wateren in de omgeving. Naar wens of behoefte kan een rustdag worden gehouden. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Je vaart deze week met alleen dagbagage in de kano, dus geen gesjouw met zwaarbeladen kano's. Wellicht rijden we enkele keren met de auto's naar een startpunt iets verderop om ook andere gebieden in de omgeving te zien. De dagtrajecten variëren in afstand van 20 tot 30 km kriskras door het gebied. Met het kaartmateriaal en de routebordjes op knooppunten kun je er niet verdwalen. Het gebied is dan ook heel geschikt om in kleine groepjes op eigen gelegenheid een eigen route te varen. Af en toe is er een stuwtje en kun je omdragen. Het uitgebreide tochtboekje bevat een aantal kaartjes met vaarroutes.

 

Inschrijving, kosten en informatie

De camping rekent met een vaste prijs per kampeereenheid. Zodoende ontstaat er enig verschil in deelnameprijs voor een of twee personen per tent, caravan of camper. De basisprijs wordt definitief vastgesteld op de informatiedag als we weten door hoeveel deelnemers de vaste kosten gedeeld kunnen worden. Dit basisbedrag ligt per kampeermiddel bij één persoon tussen € 160 en € 195 en bij twee personen tussen € 135 en € 170 per persoon. Een huisdier is gratis, maar moet ingeënt en aangelijnd zijn.  Deze campingtarieven zijn exclusief stroom à 3,20 euro per dag. Aanmelden kan vanaf heden. Je stuurt eerst een mailtje naar vaarkalender @ tkbn.nl . Je krijgt een aanmeldformulier met de deelnamevoorwaarden van ons toegestuurd. Ga je hiermee akkoord dan stuur je het formulier ingevuld naar ons terug en je betaalt € 35,00 aan. Daarna is je reservering definitief geworden. In april laten we weten wat de definitieve prijs is geworden en maak je de rest van het geld over naar de TKBN.

Op zaterdag 6 april is er ’s morgens een informatiebijeenkomst. 

 

 

 Vorige pagina