Rotating Image

09.06.19 - Zeekajakweek Finistère, Bretagne (9 t/m 14 juni) - W. Noort & A. Kuiper

Body

La Pointe du Raz: de meest westelijke kaap van Bretagne. Bekend door de spectaculaire tide race die daar voor de deur ligt. Zowel met de vloed- als met de ebstroom kun je hier prachtig surfen en je ruigwater technieken oefenen. Deze week nemen wij je mee op ontdekkingsreis door dit prachtige en uitdagende gebied. De dynamiek van de tide race (Raz) met zijn sterke stroming en keerwaters. Eigenlijk wildwatervaren met een beetje zout. De ruige kust is uitermate geschikt voor rockhoppen. De interactie tussen oceaan en rotsen waar je als vaarder tussen balanceert. Adrenalin rush hour!  Voel de energie en kracht van de branding op het strand van Baie des Trespasses. Zowel erdoorheen varen als terug surfen is een ware sensatie. Door een rustig moment af te wachten vaar je makkelijk door de branding, die soms stevige brekers heeft. Op een flinke golf surf je als een torpedo naar het strand. Wat een sensatie ! Stel je voor dat je op het juiste moment op een golf tussen een paar rotsen door surft. Wat voor een gevoel geeft dat! Rockhoppen heeft een hoog WOW! effect.

 

We verblijven in Lescleden op Camping de la Baie, in de buurt van het stadje Audierne op 1.500 m van het strand van de Baie des Trépassés. De camping heeft eenvoudig sanitair maar voldoende bakken om na het varen de zilte zooi te spoelen. Deze kanoweek staat open voor gevorderde (G) zeekanoërs die graag de ruige kant van Bretagne willen leren kennen maar met rotsige kustgebieden nog niet veel ervaring hebben opgedaan. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht en voldoende ervaring op groot water. Het bezit van het diploma ‘Zeevaardigheid’ is een pré en je moet het varen in golven en branding leuk vinden. De oceaandeining en de rotskusten kunnen voor uitdagende omstandigheden zorgen. Daarom moet het uitvoeren van reddingen er goed in zitten. Ook moet je goed met je sleeplijn kunnen omgaan. Kunnen rollen is geen vereiste, maar wel handig.

We verzamelen zaterdag 8 juni op de camping in Lescleden. Eerste vaardag is zondag 9 juni, laatste vaardag is vrijdag 14 juni 2019. We gaan uit van een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Inschrijven kan tot 1 mei 2019 of totdat het maximale deelnemersaantal is bereikt. De kosten voor de kanoweek bedragen € 300,- p/p. Dit is inclusief organisatie en begeleiding, eenvoudig kaartmateriaal, overnachtingen op de camping maar is exclusief heen- en terugreis (per eigen auto - bij voorkeur carpoolen), eten en drinken. Er kan zelf worden gekookt, ook zijn er voldoende restaurants in buurt. De lokale supermarkt en bakker zijn ook zondagochtend open. Heb je interesse, vraag dan een inschrijfformulier aan door te mailen naar zeekajakken.in.bretagne @ gmail.com . Ook vragen kan je hier stellen. Je kan ook bellen op 0648402697 (Walter Noort) of 0645748555 (Arnold Kuiter). Kennen wij je niet, dan willen we graag weten wat je ervaring is. Na acceptatie van de aanmelding krijg je van ons de nadere gegevens, zoals wijze van betalen, globaal programma, uitrustingslijst en routebeschrijving.

 

Vereiste uitrusting: Zeekajak met waterdichte compartimenten, belijning, toggles (conform ZV-eisen), spatzeil, kompas en (hand)pomp. Kajak en uitrusting moeten in een goede staat zijn. Verder een zwemvest, sleeplijn, helm, fluit, paddle float en reservepeddel. Kanokleding voor heersende omstandigheden (anorak lange mouw/korte mouw, neopreen lang/kort, kanoschoeisel), droge reserve kleding. Voor onderweg: thermosfles met heet water, lunchpakket, voldoende drinken, koekjes/repen (in zwemvest). Persoonlijk EHBO setje, zonnebrand, zonnebril en petje, kampeeruitrusting (basiskamp). Sterk aanbevolen: (waterdichte) VHF marifoon, mobieltje (waterdicht verpakt), vuurpijl, handstakellicht.

De begeleiding van deze week is in handen van Walter Noort (instructeur niveau 3 zeekajak) en Arnold Kuiter (instructeur niveau 3). Dit wordt het 10de jaar dat wij in dit gebied een kajakweek organiseren! Door onze ruime ervaring gedurende die periode kennen wij het gebied goed en we zijn ervaren met het begeleiden van groepen. Tot ziens bij la Pointe du Raz!

 

 Vorige pagina