Rotating Image

Buitenland kanoweken en trektochten

De TKBN is bekend om zijn jaarlijkse meerdaagse kanotochten in het buitenland. Geen wonder, want de TKBN-toercommissie selecteert de prachtigste rivieren en vaargebieden en biedt ze tegen kostprijs aan.

Afgelopen seizoen was er een trektocht op de Elbe en een kanoweek in het Marais Poitevin in Frankrijk. Komend seizoen is er een kanotrektocht op de Peene en een kanoweek vanaf een camping in de omgeving van Plön. Kijk in de vaarkalender voor de gegevens. 

Trektocht Elbe

Voor de deelnemers aan deze kanovakanties houden we aan het begin van het seizoen een informatiedag. En elke deelnemer krijgt een uitgebreid tochtboekje met daarin alle gegevens over de tocht: de vaarroute, details van stuwen en sluizen, campings langs de route, bezienswaardigheden in de omgeving, veiligheid, rijroutes en openbaar vervoer tussen start- en eindpunt. Totaal zo'n 30 tot 50 pagina's op handzaam A5-formaat.

Helaas kunnen er maar een beperkt aantal deelnemers mee. En de bond telt een paar duizend actieve kanotoeristen. Maar nu hebben we de oplossing!
VAAR ZELFSTANDIG ONZE TRAJECTEN!
We hebben de buitenlandse tochten van de afgelopen jaren in handzame boekjes beschreven, voorzien van achtergrondinfo, kampeermogelijkheden, eventuele hindernissen, moeilijkheidsgraad en toeristische gegevens.

Na de vermelding in Kanotities dat deze boekjes verkrijgbaar zijn, zijn er al heel wat besteld. Er is zoveel vraag naar dat de boekjes van de Lahn, Peene en van de Spree/Spreewald tijdelijk zijn uitverkocht. Maar boekjes waar veel vraag naar is komen in herdruk!!!

Als je bij een Duitse kanovereniging kampeert en je TKBN-ledenkaartje laat zien, dan krijg je als lid van de kanobond veelal hetzelfde kampeertarief als DKV-leden. Neem dus altijd je ledenkaartje mee.

De volgende boekjes zijn momenteel verkrijgbaar:

Overzicht buitenlandboekjesNaarmate de boekjes ouder zijn kunnen gegevens zoals van campings gewijzigd zijn en de prijzen en tijden van openbaar vervoer zijn zeker gewijzigd. Ook kunnen reglementen zoals m.b.t. natuurbescherming, vaarwateren of milieuzones van steden zijn gewijzigd. Controleer dit dus altijd voordat je een tocht maakt.

Wij bieden de restvoorraad van deze boekjes aan de leden te koop aan tegen een gereduceerde prijs van 5 euro per boekje, behalve het boekje van Polen dat apart gedrukt is en 9 euro kost.
Let op: de verzendkosten komen er nog bij en hangen af van het aantal boekjes, zie hier onderaan.

Het boekje van Polen is anders van opzet dan de hierboven genoemde boekjes waarmee je een eigen trektocht kunt houden. Het boekje van Polen geeft informatie voor wie wil meedoen aan de jaarlijkse trektocht die de Poolse kanovereniging KTW Chelmno organiseert op de meren bij Brodnica en de rivieren de Drweca en Wisla. Meer over de inhoud van dit boekje staat in de Vaarkalender bij de tochtbeschrijving op 1 augustus.  

Deze boekjes zijn als service naar onze leden alleen verkrijgbaar voor TKBN-leden. De prijzen zijn exclusief de verzendkosten. Neem contact op met de Vaarkalender voor de bestelling inclusief de verzendkosten.