Rotating Image

21.09.2019 - Rondje Verhildersum - KV De Futen

Body

De kanoroute langs Wehe-Den Hoorn, Abelstok, Warfhuizen, ’t Stort en de borg Verhildersum in Leens heeft bij De Futen al diverse malen op de vaarkalender gestaan. Meestal gaat de tocht van start in Molenrij maar voor de verandering vertrekken we deze keer vanuit het haventje van het dorp Houwerzijl, dat via een eigen vaart verbinding heeft met het Hunsingokanaal. Veel van de watertjes die we tijdens de tocht zullen bevaren hebben een nogal bochtig verloop. Dat komt omdat ze veelal zijn ontstaan uit kreken in het immense kwelderlandschap dat het noorden van Groningen ooit was.
De eerste etappe van de tocht gaat meteen richting de borg Verhildersum  waar we ook de eerste pauze zullen houden. Wie dat wil kan dan een bezoek brengen aan deze bijzondere  borg of aan de borgtuin. De museumjaarkaart is daarvoor geldig. Bovendien kan een streekmarkt worden bezocht  die op dat moment aan de gang is bij de museumboerderij. Dit alles ligt op loopafstand van de pauzeplek. Vervolgens gaat het over de Hoornse Vaart naar Abelstok, waar we opnieuw zullen pauzeren, om even later via de Kromme Raken en het Warfhuisterloopdiep  weer richting instapplaats te varen. De tocht is 21 kilometer lang en ook geschikt voor beginnende kanovaarders met een redelijke algemene conditie. De gebruikelijke uitrusting voor een tocht in de late zomer volstaat. Wees wel voorbereid op een eventueel buitje, en neem in elk geval je zwemvest mee.
We verzamelen rond  09.00 uur in Houwerzijl. De afvaart is om 09.45 uur, en we zijn rond 16.00 uur weer terug bij het eindpunt. Om aan te sluiten bij de Futen kun je het beste rechtstreeks naar Houwerzijl rijden. Over de aanrijroute zullen de deelnemers vooraf worden geïnformeerd.
Voor inlichtingen en aanmeldingen (tot uiterlijk de donderdag voor de tocht): Joachim van Hoorn,  e-mail: j.van.hoorn@hccnet.nl , tel.  0598 323 374.

 

 Vorige pagina