Rotating Image

Ambitiekaart Noord-Holland

NOORD-HOLLAND: DOE MEE MET PROVINCIALE PROJECTEN!

Het provinciebestuur van Noord-Holland heeft sinds 2019 een project waar wij als toeristische kanovaarders heel veel profijt van kunnen hebben. Het gaat om een “ambitiekaart”, een digitale kaart waarop alle belanghebbenden hun wensen en voornemens  aangeven.

Je opent de kaart met de onderstaande weblinks:
Ambitiekaart provincie Noord-Holland

Voorbeeld: een waterschap wil een gemaal vervangen. Die tekent dat aan op de waterschapskaart.

Maar de TKBN heeft op de kanokaart al aangegeven dat daar een overdraagpunt nodig is.
De kaarten worden digitaal over elkaar gelegd en dan kun je gelijktijdig, dus met veel minder kosten, beide werken uitvoeren.

Wat kun je doen?
Als je tijdens een kanotocht zaken tegenkomt die op de Noord-Hollandse kanokaart moet komen, vragen we je om die per mail te melden.
Je moet denken aan: * vervallen/gevaarlijke kanosteigertjes; * moeilijke overdraagpunten zonder voorzieningen; * te lage bruggetjes/duikers; * te hoge bedieningsknoppen bij zelfbedieningssluizen;  * en verder alles wat een comfortabele toertocht bemoeilijkt of verhindert.

Hoe meld je jouw voorstel?
Het eenvoudigste: maak een afdrukje van een duidelijke (water)kaart, teken nauwkeurig de plek in, schrijf er zoveel mogelijk gegevens bij rond de situatie, de frequentie van kanovaart op dat punt, en verder alles wat je kunt bedenken aan argumenten. Scan en mail het naar rv-noordhollandzuid@tkbn.nl.  Wij zorgen dan dat je gegevens verwerkt worden.

Help mee in jouw eigen belang en in het belang van duizenden andere kanotoeristen!