Rotating Image

06.09.2019 - Open Kano Festival in Ossenzijl (6 t/m 8 september) - OKF

Body

Het Open Kano Festival (OKF) is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor Canadeesvaarders. Doorgaans komen er ca 150 inlanders en groeit het aantal buitenlanders richting de 100. Het festival richt zich op zowel nieuwkomers als geoefende vaarders. Kinderen zijn in het bijzonder welkom en we houden daar terdege rekening mee. Vooral de zaterdag staat in het teken van kennis overdracht door de vele workshops maar het hele festival door valt er te leren. Als je niet mee doet aan een training dan kan je gewoon een stuk peddelen door het Nationaalpark want er zijn volop mogelijkheden. De avonden zijn bij uitstek geschikt om ergens bij een tent te gaan zitten en verhalen aan te horen of om ze zelf te vertellen.

Het Festival is er vooral op zaterdag en zondag maar veel deelnemers komen al op donderdag en vertrekken op de maandag en dat is leuk en wordt op prijs gesteld. De opening was vorig jaar op vrijdag 19 uur om meer tijd te maken op de zaterdag en dat doen we ook dit jaar. Vrijdagavond is er in de filmzaal ook weer een lezing over een prachtig kano avontuur. Met de avonden branden de vuren en hopelijk neemt een aantal deelnemers een muziekinstrument mee.

De workshops die gehouden worden zijn bijvoorbeeld  basistechnieken, peddelen met kinderen, freestyle,  materiaal kennis, toervaardigheid, kanozeilen, kinderkano, reddingen en veiligheid, marathon technieken, Canadianstylpaddling en vast nog meer. Inschrijven ter plaatse. Er zijn leveranciers van kano’s, peddels en accessoires.

Kom je met iets anders dan een tent dan dit vooraf aanmelden en ook het huren van een hut of kamer moet ruim van te voren worden vastgelegd. Oplaadpunten voor digitaal worden georganiseerd. Wifi aanwezig. Er zijn kano’s te huur en het is ook mogelijk om een Tentipi te huren.

Wil je een workshop geven dan kan je dit melden bij de organisatie op info @ openkanofestival.nl  Ook voor vragen kan je op dit adres terecht.  Wil je een workshop volgen dan kan je vrijdagavond inschrijven. Op de website vind je het laatste nieuws. Let op, het is een festival voor Openkanovaarders, een kajakvaarder kom je er bijna niet tegen.

De kampeerplekken worden opnieuw uitgebreid, ook zijn er meer camperplekken. Tevens zijn er trekkershutten, lodges en hotelkamers beschikbaar. Hiervoor aanmelden bij www.dekluft.nl . Voor tentkampeerders is aanmelden niet nodig maar het mag wel op www.openkanofestival.nl . Honden zijn welkom mits aangelijnd. Kano’s zijn ook te huur.

 Vorige pagina