Rotating Image

Open dag KV Meander in Baarn


KV Meander OcrieteilandIn Baarn en omgeving kent natuurlijk iedereen de Eem. Maar weet u ook van het bestaan van het Ocrieteiland? Nee? Dan is het tijd om er een kijkje te nemen want er is veel te beleven en veel te doen.

Op het eiland is een scoutingclub, een hengelsportvereniging, een haven voor de visbootjes. En het Ocrieteiland de thuisbasis van de Baarnse Kanovereniging Meander, met een gezellig clubgebouw, een grote vernieuwde botenloods en een aanlegsteiger voor de kano's. De gezellige en gastvrije kanovereniging telt circa negentig leden, afkomstig uit Baarn en wijde omgeving.

Helaas kon in 2020 geen open dag worden gehouden. Hou de website van KV Meander in de gaten om te zien wanneer er in 2021 weer een open dag komt.
Dat is meteen een mooie aanleiding om eens een (fiets-)tocht naar het onbekende eiland in de Eem te ondernemen.

Tijdens de open dag zijn leden van de kanovereniging aanwezig om u een stuk van het eiland en de accommodatie van de club te laten zien. Onder het genot van een kopje koffie vertellen zij graag alles wat u over het kanovaren zou willen weten.
En mocht u het zelf willen uitproberen, ook dat kan. Met een kano van de vereniging kunt u onder begeleiding van een ervaren verenigingslid een korte tocht op de Eem maken.

Kanovaren op de Eem en verder weg.
KV Meander avondtochtNiets is zo ontspannend als een kanotochtje over de Eem; ’s avonds, als de wind is gaan liggen en de zonsondergang een schitterend schouwspel biedt of ’s ochtends vroeg, als het water dampt en de vogels in grote zwermen hoog door de hemel vliegen.

Dinsdagavond is de verenigingsavond, dan varen we in diverse, spontaan gevormde groepjes naar het pontje bij Eemdijk, de monding van de Eem of naar het eiland de Dode Hond. Na terugkomst is het gezellig borrelen aan de bar.
Hoewel het tochtje naar de monding nooit verveelt, zijn er nog veel meer mogelijkheden: Amersfoort is goed bereikbaar, evenals Huizen, Spakenburg en de Eemhof.

Verder weg kan ook. De toercommissie van KV Meander organiseert in de zomermaanden kanotochten  in mooie gebieden in Nederland. Je vaart op die dagen langs de prachtigste plekjes in b.v. De Biesbosch, in de sloten van de Weerribben of op de Friese meren.

Kom kennismaken met het kanovaren, kom naar KV Meander op het Ocrieteiland. U bent van harte welkom!