Rotating Image

04.06.20 - 13e Internationale Sommer-Oder-Fahrt UITGESTELD (4 t/m 27 juni) - LKV Brandenburg

Body

Op 21 april is besloten te gaan onderzoeken of de tocht kan worden uitgesteld naar augustus 2020. Resultaat van dit onderzoek is op 28 april nog onbekend.

Onder het motto “de rivier die ons verbindt” voert deze trektocht van in totaal 645 km ook dit jaar weer door drie landen. Er wordt vanaf 4 juni verzameld nabij de Tsjechische grens in Polen. Als eerste wordt een dagtocht (30 km) gevaren vanaf Ostrava (Tsjechië) naar Raciborz. Dit is wildwater dus alleen voor korte PE-boten geschikt. Je kunt deze ook ter plaatse huren.

Vanaf zaterdag 6 juni gaat het in 3 etappes (in totaal 100 km) via Kedzierzyna Kozle en Kraptowice naar Opole. Ook staan o.a. een stad en brouwerij bezichtiging in Raziborz en een rondleiding door het centrum van Opole op het programma.   Daarna volgt op dinsdag 6 juni  een grote verplaatsing van alles en iedereen met eigen vervoer naar Wroclaw waar bij Pegasus 2 dagen zal worden gekampeerd. Deelnemers die vanaf nu pas meevaren sluiten zich hier aan voor rest van de tocht.  Voor deze deelnemers bestaat de mogelijkheid om in Schwedt (in N.O. Duitsland) te verzamelen en per bus met kano- en bagagevervoer naar Wroclaw te reizen zodat je niet na afloop nog helemaal terug hoeft om de auto op te halen. Voor alle deelnemers wordt op woensdag een stadsbezichtiging  in het prachtige Wroclaw georganiseerd.

Hierna volgt vanaf donderdag de kanotrektocht over het van de eerste 10 edities bekende traject. De werkzaamheden aan de sluis Brzeg Dolny zijn klaar dus is het weer mogelijk om vanaf Wroclaw de rivier te bevaren in plaats van eerst een heel stuk kanaal te moeten volgen. Nieuw is dat de vroegere zeer lange eerste en tweede etappe van in totaal 110 km nu in 4 etappes zijn onderverdeeld. Hierdoor ontstaat extra tijd om het kasteel in Lubiaz te bezichtigen. Vervolgens gaat het via Glogow, Nowa Sol, Cigacice en Krsno Odrzanskie naar Eisenhüttenstadt aan de Duits-Poolse grens. Hier wordt een rustdag ingelast waarin je Klooster Neuzelle en het ondergrondse complex van de 13 meter hoge sluis bij Eisenhüttenstadt kunt gaan bezichtigen.  Daarna volgen 4 grensetappes (Frankfurt a/d Oder, Kienitz, Hohensaaten, Schwedt, resp. 45, 35, 50 en 33 km) waarbij aan de Duitse zijde wordt overnacht. In Schwedt is een laatste rustdag voorzien waarop het Schiffshebewerk in Nederfinow wordt bezocht en bevaren.  Hierna volgen weer 2 Poolse etappes (25 en 27 km). In Mescherin vindt op vrijdagavond de gezamenlijke afscheidsmaaltijd plaats  om vervolgens op zaterdag in Szczecin (Stettin) de tocht te beëindigen.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd op 65 personen. Daarvan zijn  45 plaatsen voor West-Europeanen. Aanmelden en meer info: vanaf 17 oktober 2019 t/m 30 april 2020 op de LKV website www.kanu-brandenburg.de of via de Duitse vaarleider peter.stolle56 @ gmail.com . In de vorige edities was de tocht binnen enkele weken al volgeboekt. 

 

 Vorige pagina