Rotating Image

11.04.2020 - Utrechtse Grachtentocht (int.) GEANNULEERD - TKBN Toercommissie

Body

Deze tocht is geannuleerd i.v.m. de corona virus uitbraak.

 

Voor deze tocht nodigen we met nadruk ook de canadeesvaarders uit om zich aan te melden. We starten onze tocht in de buurt van het FC Utrecht stadion op de Kromme Rijn. We gaan richting stad om daar het bekende rondje (of meer als de Nieuwe Gracht al is vrijgegeven en/of de doorsteek onder Hoog Catharijne is voltooid) door de prachtige Utrechtse grachten te varen. We houden een rustig tempo aan zodat iedereen in staat is om de groep bij te houden. Dit geeft ons meteen de mogelijkheid om de stad op ons gemak vanaf het water te bekijken. We pauzeren aan de rand van de binnenstad. Hierna keren we terug de Kromme Rijn op. Wie bij terugkomst op het vertrekpunt nog niet genoeg heeft gevaren kan besluiten om door te varen in de richting van Bunnik en wellicht nog even afmeren bij het pannenkoekenhuis van Amelisweerd. De totale tochtlengte is 15 tot 22 km, afhankelijk van de gemaakte keuze. We verzamelen om 9.30 uur en verwachten dat iedereen om uiterlijk 10.00 uur startklaar op het water ligt. We parkeren voor of achter de eerste voetbalvelden aan de Laan van Maarschalkerweerd.

Kom je van buiten Utrecht? Neem dan op de A12 de afslag Houten / Utrecht Lunetten. Ga onderaan de afslag richting Utrecht Lunetten en Stadion. Dit is de Waterlinieweg. Neem de 2e afslag (dit is afslag Stadion). Onderaan de afslag ga je linksaf en vervolgens rechtsaf. Je rijdt nu voor het FC Utrecht Stadion langs.  Na een paar honderd meter ga je rechtsaf op de Y-splitsing (is richting Bunnik) de Kromme Rijn over. Je rijdt nu op de Laan van Maarschalkerweerd. Rij nu de eerste parkeerplaats links op.  Aanmelden tot uiterlijk donderdag 9 april bij Jaap Ruiter, e-mail  vaarkalender @ tkbn.nl. Telefonisch via +31 345 47 35 96 kan ook. Op de dag zelf bereikbaar via +31 6 1328 6160.

Tip voor wie van verder weg moet komen: Het is heel goed mogelijk om deze tocht te combineren met de Bloesemtocht die op maandag (2e Paasdag) wordt gehouden. Er zijn diverse prima campings en andere overnachtingsmogelijkheden in de regio die het erg aantrekkelijk maken om er een lang weekend weg van te maken. We kunnen je desgewenst van enige adressen voorzien.

 

 Vorige pagina