Rotating Image

14.03.2020 - Dommel wordt Linge - TKBN Toercommissie

Body

Gewijzigde plannen ivm coronavirus maatregelen in Noord Brabant:

Dommel wordt Linge.

 

Gezien het feit dat in Brabant alle grotere evenementen zijn verboden en de overheid elke dag een klein stapje verder gaat in haar maatregelen in die provincie zal ik de tocht over de Dommel uitstellen tot in het komende winterhalfjaar.
Er wordt wel gevaren komende zaterdag. Ik heb gekozen voor onderstaand alternatief: Tocht over de Linge met als startplaats de parkeerplaats tegenover Kostverlorenkade 6 te Geldermalsen. We varen tot Gellicum of Asperen (16 of 21 km). Verzamelen om 10 uur. 
 
Het eerste alternatief, Rondje Montfoort -Linschoten kan niet doorgaan vanwege werkzaamheden in Linschoten waarbij een aanzienlijk deel van dit riviertje is drooggelegd.
.
 

RONDJE MONTFOORT-LINSCHOTEN 

We bieden je als alternatief dit rondje over de Hollandse IJssel, de Lange Linschoten en de Montfoortse Vaart aan.  We verzamelen om 10.00 uur in Montfoort bij het kruispunt IJsselplein / IJsselpoort, net over de oude brug die je het historische stadscentrum van deze plaats weer uit laat rijden. Om 10.20 uur stappen we in de boten om richting Oudewater te varen. In dit plaatsje zullen we de boten moeten omdragen bij de sluis, een goede gelegenheid om ook even iets te eten en te drinken. Daarna gaat het verder via de Lange Linschoten  naar het plaatsje met dezelfde naam. Hier slaan we rechtsaf om via de Montfoortse Vaart weer bij onze auto’s uit te komen. De tocht is bij benadering 16 km lang. Deze tocht is geschikt voor kajaks en open kano’s. Aanmelden bij Jaap Ruiter via vaarkalender@tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96. Meld je uiterlijk op donderdagavond voorafgaand aan de tocht aan. Op de dag zelf is Jaap bereikbaar op 06 13 28 61 60.

Onderstaande 'oude' tocht is uitgesteld tot komend najaar!

Dit keer gaat het naar Den Bosch toe. Of zoete lieve Gerritje zich ook aanmeldt blijft echter nog even afwachten. We varen vandaag vanaf het instappunt aan de Molendijk te Kasteren naar de steiger aan de Aa van de Bossche Kano Vrienden. De tocht loopt via de bekende glijgoot in Boxtel (waar je overigens ook om kunt dragen), langs bossen, weilanden en broeklanden naar Den Bosch waar we via een tweede glijgootje bij de Citadel de Aa  opvaren. In totaal is het ongeveer 23 km. Door vooraf afspraken te maken over wie waar verzamelt en het inzetten van een kanotrailer beperken we de wachttijden tot een minimum.

Startpunt: Molendijk te Liempde. Vanaf de A2 Den Bosch-Eindhoven neem je de afslag Liempde. In Liempde ga je linksaf richting Kasteren. Je zit dan op de Molendijk. Direct nadat je de Dommel bent overgereden ligt links het instappunt. Eindpunt: de steiger van De Bossche Kanovrienden, Maassingel 472, 5215 GM Den Bosch. Aan de overzijde van de loods is een gratis parkeerplaats.

Aanmelden tot uiterlijk op de woensdag voor de tocht bij Jaap Ruiter, vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96. Op de dag zelf mobiel bereikbaar via 06 1328 6160.

 

 Vorige pagina