Rotating Image

19.04.2020 - Bollenstreek en Kagerplassentochten GEANNULEERD - KV Lisse

Body

Midden in het beroemdste bloembollengebied van Nederland vind je het clubhuis van onze kanovereniging. Vandaag bieden we je de mogelijkheid om deze mooie omgeving samen met ons te beleven. Vanuit ons clubhuis varen we een korte (15 km) en een wat langere (20 km) tocht. Beide routes voeren uiteraard langs De Keukenhof en langs vele kleurrijk bloeiende en vaak ook opvallend geurende bloembollenvelden.

Via de Leidsevaart en het Mallegat peddelen we allemaal naar de kronkelende Ringsloot. Hier splitsen de korte en de lange route zich. De vaarders van de korte route gaan hier linksaf en varen langs de Zemelmolen terug naar de Ringvaart en komen zo weer terug bij ons clubhuis. De lange route vaarders  gaan rechtsaf naar Sassenheim om daarna over de Kagerplassen en de Ringvaart terug te varen naar het clubhuis. Bij harde wind wordt de lange route aangepast aan de omstandigheden. Bij deze tocht zijn het dragen van zwemvest en spatzeil verplicht .

Het vertrek is om 10:00 uur vanaf ons clubhuis aan de Jachthavendam 6 te Lisse. Een kanokarretje is handig om bij de start de kano vanaf de parkeerplaats naar het water te brengen.  Onderweg hoeft er niet overgedragen te worden. Zorg zelf voor iets te eten en te drinken voor onderweg. Meld je uiterlijk op 14 april aan via kvlisse @ gmail.com en geef even aan welke afstand je wilt gaan varen.

 

 Vorige pagina